Έκθεση - ορόσημο για τα UFO ετοιμάζεται να βγάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ

H αμερικανική κυβέρνηση, η οποία κάποτε απέρριπτε κατηγορηματικά τις αναφορές περί θεάσεων ATIA (UFO), πρόκειται να βγάλει μια αναλυτική έκθεση σχετικά με τα αποκαλούμενα «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» (UAP- unidentified aerial phenomena) με βάση παρατηρήσεις πιλότων πολεμικών αεροσκαφών.

Η κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σε συντονισμό με το Πεντάγωνο, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να υποβάλει αναφορά στο Κογκρέσο για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα τελευταία χρόνια το Πεντάγωνο έχει δημοσιοποιήσει ή επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα βίντεο πιλότων του ναυτικού όπου φαίνονται αινιγματικά αεροσκάφη με ταχύτητες και ευελιξίες πέρα από τα όρια των γνωστών αεροπορικών τεχνολογιών.

Όπως γράφει το Reuters, εν όψει της επερχόμενης έκθεσης, αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν αποσαφηνίσει πως λαμβάνουν υπόψιν το θέμα σοβαρά, αποφεύγοντας ερωτήματα περί πιθανής εξωγήινης προέλευσης.

Η έκθεση αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, μετά από δεκαετίες διαψεύσεων και απορρίψεων αναφορών περί παρατηρήσεων αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων και «ιπτάμενων δίσκων».

«Λαμβάνουμε τις αναφορές των εισβολών στον εναέριο χώρο μας- από οποιαδήποτε αεροσκάφη, γνωστά ή άγνωστα- πολύ σοβαρά, και τις διερευνούμε όλες» είπε η Σου Γκοφ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η περίπτωση της Άλεξ Ντίτριχ, υποπλοιάρχου εν αποστρατεία του αμερικανικού ναυτικού, είναι χαρακτηριστική: Η Ντίτριχ ήταν μεταξύ πιλότων του αεροπλανοφόρου USS Nimitz που ενεπλάκησαν σε μια επαφή το 2004 στα ανοιχτά της Καλιφόρνια με άγνωστα αεροσκάφη που, όπως αναφέρθηκε, θύμιζαν στην όψη καραμελίτσες «Tic Tac».

Μιλώντας στο Reuters η Ντίτριχ είπε ότι το στενόμακρο αντικείμενο δεν φαινόταν να έχει ορατά χαρακτηριστικά για τον έλεγχο της πτήσης στην επιφάνειά του ή μέσα προώθησης.

Όπως είπε, το περιστατικό αναλύθηκε με επαγγελματικό, νηφάλιο τρόπο από τη στρατιωτική ιεραρχία, και ελπίζει το ότι μίλησε δημόσια για αυτό να βοηθήσει στην εξάλειψη του στίγματος που έχουν δεχτεί άλλοι υπό παρόμοιες συνθήκες ώστε να μιλήσουν, «ακόμα και αν δεν ξέρουν τι είδαν».

Οι New York Times είχαν μεταδώσει στις 3 Ιουνίου πως αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν βρήκαν στοιχεία πως τα UAP που είδαν πιλότοι του ναυτικού ήταν εξωγήινα σκάφη, μα δεν μπορούν να εξηγήσουν τις ασυνήθιστες κινήσεις αυτών των αντικειμένων, ούτε να αποκλείσουν με βεβαιότητα τις θεωρίες περί εξωγήινης προέλευσης.

Οι Times, επικαλούμενοι ανώτερους αξιωματούχους, είπαν ότι αξιωματούχοι διαπίστωσαν πως η μεγάλη πλειονότητα σε ένα σύνολο άνω των 120 περιστατικών UAP μέσα στις τελευταίες δύο δεκαετίες – πολλά εκ των οποίων παρατηρήθηκαν από προσωπικό σε αεροσκάφη και πλοία του αμερικανικού ναυτικού- δεν φαίνονταν να συνδέονται με αμερικανικές στρατιωτικές ή άλλες προηγμένες κυβερνητικές τεχνολογίες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης