«Τραγικά ανεύθυνη» η δήλωση Τραμπ, λέει ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Ανεύθυνη χαρακτήρισε ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ζάιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν την πρόταση του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι τραγικά ανεύθυνο, δεδομένου του στόχου των εξτρεμιστών, να πέσει στην παγίδα της υποστήριξής τους, εις βάρος εκείνων που μπορεί να θεωρηθούν επιλέξιμοι στόχοι από αυτές τις εξτρεμιστικές ομάδες», είπε ο Ζάιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν.

«Το λιγότερο που μπορεί να περιμένει κανείς είναι ότι οι υποψήφιοι για δημόσια αξιώματα θα ξέρουν αρκετά για την ιστορική εμπειρία και τον πόνο που πρόκειται να υποστούν όσοι πέσουν στο στόχαστρο, αν αυτή η κλιμάκωση των δηλώσεων επισκιάσει τη νηφαλιότητα και τη λογική σχετικά με το θέμα» πρόσθεσε.

Χθες, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες επισήμανε ότι οι δηλώσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ ζημιώνουν ένα ζωτικής σημασίας πρόγραμμα μετεγκατάστασης στη χώρα για Σύρους και άλλους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τον πόλεμο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης