¨ Κονταίνει ¨ κι άλλο η λίστα με τα ακριβά φάρμακα

φαρμακα, λιστα

«Ψαλίδι»  στη χορήγηση ακριβών φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις, τα οποία καλύπτονται αποκλειστικά από τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς τη συμμετοχή των ασθενών. Σύμφωνα με τη νέα λίστα, τα ακριβά φάρμακα που θα αποζημιώνονται πλήρως από τα ταμεία, θα είναι μόλις 230, ενώ στην παλιά λίστα ο αριθμός των φαρμάκων ήταν 900.

Έτσι, οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις θα υποχρεώνονται να βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρουν τα φάρμακα τους, που μέχρι τώρα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου και χωρίς τη δική τους συμμετοχή, από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι τιμές των σκευασμάτων αυτών αρχίζουν από 200 ευρώ αλλά μπορεί η τιμή τους να φτάσει και τις 3.000 ευρώ, αφού πρόκειται για φάρμακα που συνταγογραφούνται για καρκίνο, αυτοάνοσα νοσήματα όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στην ίδια λίστα, περιλαμβάνονται και σκευάσματα που χορηγούνται σε ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, αλλά και φάρμακα για ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες νόσους.

Από τη λίστα δεν έχουν αφαιρεθεί τα πιο ακριβά φάρμακα. Αντίθετα, έχουν εξαιρεθεί τα φθηνότερα σκευάσματα, ώστε να περιοριστεί το κόστος, που θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης