Το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του Cocid-19 έχει άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Tο πειραματικό εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca κατά της COVID-19 ήταν ασφαλές και προκάλεσε ανοσολογική απόκριση κατά τις αρχικές δοκιμές σε υγιείς εθελοντές, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει όνομα AZD1222 και βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την AstraZeneca αλλά και επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν είχε σοβαρές παρενέργειες, ενώ προκάλεσε ανοσολογικές αποκρίσεις με παραγωγή αντισωμάτων και λεμφοκυττάρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το εμβόλιο κρίνεται ότι διαθέτει ασφαλές προφίλ για τους ασθενείς και αναλόγως, ενισχύει την αυξημένη απόκριση των αντισωμάτων.

Τα ευρήματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, αλλά είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν θα είναι αρκετά για να προσφέρουν προστασία, ενώ οι μεγαλύτερης - κλίμακας δοκιμές είναι ακόμα σε εξέλιξη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

Το εμβόλιο είναι φτιαγμένο από έναν γενετικά σχεδιασμένο ιό, ο οποίος προκαλεί το απλό κρυολόγημα σε χιμπατζήδες.

Έχει υποστεί ισχυρή τροποποίηση, έτσι ώστε να μην μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις σε ανθρώπους καθώς και για να «θυμίζει» περισσότερο στον νέο κορωνοϊό.

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο παρουσιάζει ομοιότητες με αυτόν και έτσι δίνεται η δυνατότητα στο ανοσοποιητικό σύστημα να μάθει να του επιτίθεται.

H Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 100.000.000 δόσεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες από την "Καθημερινή"

Δείτε επίσης