Το γάλα σόγιας καθαρίζει το ήπαρ από λίπος

γαλα σόγιας

Όταν στο ήπαρ συσσωρεύεται λίπος, αυτό είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό. Επιστήμονες διεπίστωσαν ότι το γάλα σόγιας απαλλάσσει σε σημαντικό ποσοστό το ήπαρ από το λίος. Οι ειδικοί προχώρησαν στην εξέταση του ήπατος φυσιολογικού βάρους και παχύσαρκων τρωκτικών, τα οποία ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε κανονικό γάλα ή γάλα σόγιας.

Στην περίπτωση των πειραματόζωων με φυσιολογικό βάρος που ακολουθούσαν το πρώτο ή το δεύτερο «μενού» δεν παρατήρησαν διαφορές. Στην περίπτωση, όμως των παχύσαρκων ποντικών οι διαφορές ήταν διακριτές: όσαι τρέφονταν με γάλα σόγιας εμφάνιζαν κατά 20% χαμηλότερα επίπεδα συσσωρευμένου λίπους στο ήπαρ τους, συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Τα επίπεδα τριγλυκεριδίων – ένας επικίνδυνος για την καρδιά τύπος λιπιδίων του αίματος – εμφάνιζαν επίσης μείωση κατά 20%.

Κάτι τέτοιο, εξηγούν οι ερευνητές, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το γάλα σόγιας προσφέρει επαρκή προστασία από τη λιπώδη νόσο του ήπατος, μια νόσο που συνδέεται με την παχυσαρκία και μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης