Επικίνδυνη για διαβήτη η διατροφή χωρίς γλουτένη

Αλλάζει τα δεδομένα της νέας μόδας για τη διατροφή χωρίς γλουτένη πρόσφατη μελέτη η οποία παρουσιάστηκε από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία στο Όρεγκον, και σύμφωνα με αυτήν, η συγκεκριμένη διατροφή δύναται  να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Γιαα τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη ή διαγνωσμένη ευαισθησία στη γλουτένη, η δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι μονόδρομος.

Όμως όσοι δεν έχουν πρόβλημα καλό είναι να μην ακολουθούν αυτή τη διατροφή καθώς, η αποφυγή της πρωτεΐνης αυτής που περιέχεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το αλεύρι δεν φαίνεται να είναι χωρίς κινδύνους.

Όμως, η τεχνητή αφαίρεσή της από τα τρόφιμα φαίνεται ότι ενεργοποιεί μια ανοσολογική απόκριση του οργανισμού που οδηγεί σε διαβήτη.

«Μια διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη με συχνά γεύματα, όπου δεν αφήνεις το σάκχαρό σου να πέσει και να πάθεις υπογλυκαιμία, βοηθά πάρα πολύ στην ψυχική ηρεμία.

Επίσης ιδιαίτερα βοηθητικές είναι οι τροφές που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που συμβάλλει στην υγεία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Τέτοιες βιταμίνες περιέχονται σε τροφές ζωικής προέλευσης, όπως τα αυγά, το γάλα και τα κρέατα.

Χρειαζόμαστε επίσης τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, που είναι το μέταλλο της ηρεμίας. Η μαύρη σοκολάτα για παράδειγμα είναι πλούσια σε μαγνήσιο»..

Τροφές όπως η γαλοπούλα, που περιέχει τρυπτοφάνη, πρόδρομο ουσία της σεροτονίνης, προάγουν επίσης την ηρεμία. Συνολικά, μια διατροφή με συχνά γεύματα, με καλή πρωτεΐνη και καλούς υδατάνθρακες βοηθά πάρα πολύ στην υγεία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και στο να είμαστε πιο ήρεμοι.

Νέα δεδομένα στην κατανάλωση καφέ

Δεδομένα νεώτερων μελετών επίσης δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ συνδέεται με μικρότερη εναπόθεση αλάτων ασβεστίου στα τοιχώματα των αρτηριών μας.

Τα οφέλη είναι εμφανή σε όσους πίνουν τουλάχιστον τρεις καφέδες την ημέρα, για 15 χρόνια, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο ρόλος της καφεΐνης είναι σημαντικός και στο αδυνάτισμα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης