Ένα νέας γενιάς σύστημα χορήγησης ινσουλίνης αναμένεται και στην ελληνική αγορά

Σήμανση CE (Conformité Européenne) έλαβε το MiniMed™ 780G της Medtronic, το οποίο είναι ένα υβριδικό σύστημα αντλίας ινσουλίνης κλειστού βρόγχου επόμενης γενιάς, για τη θεραπεία του Διαβήτη Τύπου 1 σε άτομα ηλικίας από 7 έως 80 ετών.

Τα δεδομένα τριών δοκιμών με τη χρήση του προηγμένου Υβριδικού Συστήματος Κλειστού Βρόγχου Επόμενης Γενιάς της Medtronic, παρουσιάστηκαν διαδικτυακά, στο 80ο Επιστημονικό Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Διαβήτη.

Το σύστημα αυτό με τη βοήθεια του αλγόριθμου SmartGuard™ αυτοματοποιεί την χορήγηση τόσο της βασικής ινσουλίνης όσο και των διορθωτικών δόσεων (boluses) κάθε 5 λεπτά, βοηθώντας τα άτομα με διαβήτη να αποφύγουν τα υψηλά και χαμηλά επίπεδα γλυκόζης, με μεγαλύτερη ευκολία.

Ουσιαστικά, επιτρέπει την εξατομίκευση των στόχων γλυκόζης με ένα ρυθμιζόμενο χαμηλό στόχο έως και 100 mg/dL – χαμηλότερα από οποιοδήποτε άλλο προηγμένο υβριδικό σύστημα κλειστού βρόγχου – και είναι σχεδιασμένο να βοηθά στην σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και να βελτιώνει περαιτέρω την γλυκαιμική ρύθμιση.

Επιπρόσθετα του αυτοματοποιημένου αλγορίθμου, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογία από την DreaMed Diabetes, το Σύστημα MiniMed 780G έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύχρηστο, απαιτώντας μικρότερη συμμετοχή από τον χρήστη.

Με την προσθήκη της Bluetooth® συνδεσιμότητας, το Σύστημα MiniMed 780G επιτρέπει στους χρήστες και στους φροντιστές της υγείας τους, να δουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις τιμές και τις τάσεις των επίπεδων γλυκόζης, μέσω εφαρμογών σε συμβατά με iOS και Android κινητά τηλέφωνα και συσκευές.

Επιπλέον, οι φροντιστές υγείας θα ανακαλύψουν ότι η διαχείριση των δεδομένων των ασθενών στο σύστημα είναι απλή, καθώς απαιτούνται μόνο ελάχιστες ρυθμίσεις για την βέλτιστη χρήση της τεχνολογίας.

Να σημειωθεί ότι η εμπορική διανομή του MiniMed™ 780G αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης