10.554 προσλήψεις ανέργων σε 131 δήμους στην Αττική

άνεργοι

Ζήτημα ημερών είναι η έγκριση από το ΑΣΕΠ των πρώτων προκηρύξεων κοινωφελούς εργασίας για ανέργους.

Ο ένας μετά τον άλλο οι συμπράττοντες φορείς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα (Δήμοι, Περιφέρειες, Κοινωνικές Υπηρεσίες) στέλνουν τα σχέδιά τους στο ΑΣΕΠ αναμένοντας το «πράσινο φως» για την επιλογή, με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια, ανέργων, οι οποίοι θα εργαστούν για πέντε μήνες.

Από χθες μπήκε στο πρόγραμμα και η Περιφέρεια Αττικής, με την έγκριση από το υπουργείο Εργασίας πρότασης 131 Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα απασχολήσουν συνολικά 10.554 ανέργους.

Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση ξεπερνούν τις 100 και αφορούν όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης, από νοσηλευτές και αρχαιολόγους έως χειριστές Η/Υ και φύλακες.

Οι δήμοι με τις περισσότερες προσλήψεις είναι ο Δήμος Αθηναίων (625 θέσεις), ο Δήμος Ζωγράφου (290 θέσεις) και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής (285 θέσεις).

ΕΛ.ΤΑ.
123 διανομείς σε έξι Περιφέρειες

Σε δεκάδες ταχυδρομικά γραφεία των ΕΛ.ΤΑ. γίνονται προσλήψεις εποχικού προσωπικού αυτή την εβδομάδα.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
10.358 θέσεις σε 10 κολοσσούς πληροφορικής

ΕΟΠΥΥ
5.000 γιατροί με σύμβαση στον νέο οργανισμό Υγείας των Ταμείων

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή η πρόσληψη 5.000 γιατρών όλων των ειδικοτήτων με σύμβαση διετούς διάρκειας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Οι θέσεις θα προκηρυχθούν τον Φεβρουάριο σε όλες τις πόλεις, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων.

ΟΤΕΚ: Ωρομίσθιοι καθηγητές και εποχικό προσωπικό

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης