Όσκαρ ανικανότητας στο ελληνικό Δημόσιο με 4 Airbus

Το Δημόσιο κατάφερε 4 αεροσκάφη που είχαν αγοραστεί με Leasing αντί 200 εκατ. ευρώ περίπου για την Ολυμπιακή, να μην μπορέσει να τα πουλήσει αν και καταχωρήθηκαν σε αμερικάνικη εταιρεία μέσω διαγωνισμού γιατί... δεν μπορούσαν να πετάξουν!

Τα ερωτήματα αμείλικτα : Ποιοί φύλαγαν τα αεροσκάφη; Ελέγχθηκαν για την κατάσταση που τα παρέλαβαν και πως τα παρέδωσαν; Πώς έγινε διαγωνισμός χωρίς τα πραγματικά στοιχεία των αεροσκαφών; Πώς τα αεοσκάφη ενώ ήσαν ικανά για πτήσεις αποφασίστηκε να δοθούν για σκραπ; Θα δοθούν;

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2011, οπότε και έκλεισε η πώληση των τεσσάρων Airbus της πρώην Ολυμπιακής στην αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Apollo. (Αμέσως διεπιστώθη ότι δεν... πετούσαν)

Σε μια περίοδο όμως όπου τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις έχουν εκτροχιαστεί εντελώς (σσ: ακύρωση διαγωνισμών ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, μετάθεση χρονικά των διαγωνισμών για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αεροδρόμια), προκαλεί εντύπωση η αδιαφορία των αρμοδίων.

Κάποτε τα τέσσερα Airbus Α340 ήταν τα διαμάντια της εταιρείας, ενώ ακόμη και το ν2009 αποτιμώνταν (και τα 4) στα 180 εκατ. ευρώ. Πετούσαν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική. Αγοράσθηκαν τη διετία 1997-1998 και βρίσκονταν στον αέρα μέχρι και τις τελευταίες στιγμές ζωής της Ολυμπιακής.

Από τότε παραμένουν παρκαρισμένα Αεροδρόμιο των Σπάτων, και φυσικά η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου εισπράττει το ανάλογο αντίτιμο, που είναι 30.000 ευρώ τον μήνα!.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης