Όλα έτοιμα για... καρό σημαία στην πίστα F1 της Πάτρας.

αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας

Μετά από 20 και πλέον χρόνια όλα είναι έτοιμα γαι να ξεκινήσει ένα έργο που οι φίλοι του αγωνιστικού αυτοκινήτου δεν τολμούσαν ούτε να ονειρευτούν. Αυτοκινητοδρόμιο με απόλυτες προδιαγραφές F1, όχι μόνο στην πίστα αλλά παντού (κερκίδες, βοηθητικοί χώροι, πιτς κ.λπ.). Η Πάτρα πέτυχε το απόλυτο: Ιδιόκτητες εκτάσεις, εξαιρετικό επιχειρηματικό σχέδιο, ολοκληρωμένες όλες οι μελέτες, ένταξη στον επενδυτικό-αναπτυξιακό νόμο (απομένει μόνο να επικαιροποιηθεί τυπικά από την Βουλή) και επενδυτής που μάλιστα έχει καταθέσει εγγυητική Τραπέζης ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Το έργο είναι απολύτως ώριμο και έχει προυπολογισμό 90 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα προκαλέσει ένα "ντόμινο" κι άλλων επενδυτικών κινήσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την σοβαρή ανάπτυξη της περιοχής. Στο ξεκίνημα αυτού του μικρού ονείρου το αρχικό κεφάλαιο το έβαλαν σχεδίν όλοι οι φορείς της πόλης αλλά και εκατοντάδες επιχειρηματίες της περιοχής.

Στην υπερσύγχρονη αυτή πίστα σε πρώτη φάση θα γίνονται αγώνες κάθε είδους (πλην F1), όμως θα υπάρχει η δυνατότητα τα μεγάλα,παγκοσμίως,  ονόματα του αθλήματος να προπονούνται, όπως και να γίνονται όλοι οι ελληνικοί αγώνες, όλοι οι διεθνείς άλλων τύπων, αλλά και απλοί ιδιώτες να νοικιάζουν την χρήση για δικιά τους ευχαρίστηση!

Εντυπωσιακή θα είναι η πληρότητα των εγκαταστάσεων με μουσείο, ξενοδοχείο, μεγάλες αίθουσες Τύπου, συνεργεία κ.α.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης