Χώρα οφειλετών η Ελλάδα. Αυξάνονται οι οφειλέτες - όμηροι στο κράτος λόγω των άδικων φόρων

Σε χώρα οφειλετών μετατρεπουν την Ελλάδα με τους πολίτες - οφειλέτες να είναι μέχρι τον ... θάνατό τους όμηροι αυτών των χρεών και να ζουν έναν αποκλεισμό από το επιχειρέιν (χωρίς φορολογική ενημερότητα), τους τραπεζικούς λογαριασμούς (που έχουν μπλοκαριστεί) και το σπουδαιότερο : Τα χρέη αυτά να αυξάνονται αλματωδώς αφού εμπεριέχουν τόκους και πρόστιμα.

Με λίγα λόγια η πλειοψηφία των οφειλετών έχει οριστικά καταστραφεί. Οι αιτίες του φαινομένου είναι γνωστές. Από την μια το κυνήγι της εφορίας για ΕΙΚΟΝΙΚΑ εισοδήματα και από την άλλη η μεγάλη μείωση των εισοδημάτων έχουν οδηγήσει εκατομμύρια πολίτες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις και μήνα με το μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων να αυξάνονται διαρκώς.

Μόνο στο 1ο τρίμηνο του 2014 έμεινα απλήρωτοι φόροι ύψους 3,5 δισ. ευρώ ενώ μόνο τον περασμένο μήνα Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ.

Πλέον, τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη (παλαιά και νέα) διαμορφώθηκαν στο τέλος Μαρτίου στο ύψος ρεκόρ των 65,445 δισ. ευρώ.Από τα χρήματα αυτά τα 45-48 δισ. ευρώ είναι αδύνατον να εισπραχθούν κατά δήλωση Θεοχάρη αλλά δεν τα διαγράφουν, έχοντας στις λίστες οφειλετών πτωχευμένους ή και... νεκρούς.

Όμως ούτε το κράτος μπορεί να πληρώσσει. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες ανήλθαν στο τέλος Μαρτίου στα 4,7 δισ. ευρώ από 4,6 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο και 4,1 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2014 τα χρέη του Δημοσίου προς τρίτους αυξήθηκαν κατά 600 εκατ. ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης