Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια-Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το πύρινο μέτωπο μέχρι και πριν λίγη ώρα βρισκόταν εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Επί τοπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 11 ομάδες πεζοπόρο. Από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση 13 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

«Τώρα είμαι περισσότερο αισιόδοξος απ' ότι το πρωί», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από χθες το απόγευμα. «Πολλά από τα πύρινα μέτωπα έχουν "μαζευτεί". Παραμένουν βέβαια άλλα που είναι επικίνδυνα να αναπτυχθούν. Άλλωστε, η φωτιά έχει μεγάλη έκταση. Δόθηκε μία μάχη η οποία συνεχίζεται. Ανησυχώ που οι άνεμοι κατά ριπές μπορεί να φτάνουν και 8 μποφόρ αλλά υπάρχει μεγάλη δύναμη, έχουν κινητοποιηθεί πολλά μέσα και συνεχίζεται η προσπάθεια να απομακρύνουμε τον εφιάλτη», πρόσθεσε ο κ. Σπανός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης