Χταπόδι «βούτηξε» από το πόδι φλαμίνγκο

Διασχίζοντας τη διώρυγα της Ποτίδαιας, εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή παρατήρησαν ένα φοινικόπτερο να πνίγεται μέσα στη θάλασσα. Αμέσως άλλαξαν πορεία και κατευθυνθήκαν στο σημείο για να το διασώσουν. Θεώρησαν ότι είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, αλλά η πραγματικότητα ήταν πέρα από κάθε φαντασία. 


 
 

Ακόμα και όταν προσπάθησαν να το απεγκλωβίσουν δεν κατάλαβαν σε τι είχε μπλεχτεί. Αν δεν το βλέπανε με τα ίδια τους τα μάτια δεν θα το πίστευαν. Ένα χταπόδι είχε τυλιχτεί σφιχτά γύρω από το ένα πόδι του πουλιού και προσπαθούσε να το τραβήξει και εν τέλει να το πνίξει.

Όταν το απεγκλώβισαν, το χταπόδι όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε προκειμένου να κρυφτεί, αλλά τους ακολουθούσε. Οι άνθρωποι της Δράσης πιθανολογούν ότι το Φλαμίνγκο δεν ήταν εντελώς καλά στην υγεία του και γι' αυτό έπεσε θύμα του χταποδιού.


 
 

Το φοινικόπτερο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την άγρια ζωή, στη Σίνδο όπου και θα παραμείνει για να εξεταστεί και να φροντιστεί από τους κτηνιάτρους και φροντιστές.

Η Δράση για την άγρια ζωή είναι μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Θεσσαλονίκη που ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον. Κάθε έτος περιθάλπει περί τα 2000 ζώα από κάθε γωνιά της χώρας, κυρίως όμως από τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης