Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισης Λαγού και Πόπορη

Για δεύτερη φορά απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση  αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού, ως απαράδεκτη.

Και αυτό διότι, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση. Όπως επισήμανε ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Γιάννης Λαγος και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής κι εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κων. Πλεύρη. 

Παράλληλα, το πενταμελές Εφετείο αναστολών απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή. 

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 4-1 απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι τα προβλήματα υγείας και τα οικονομικά που επικαλείται η καταδικασθείσα  δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης