Χειροπέδες στη συμμορία των «ηλεκτρολόγων» που έκλεβε ηλικιωμένους σε Ηλιούπολη, Γλυφάδα και Βούλα

Στη σύλληψη τριών μελών συμμορίας που έκλεβε ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ προχώρησε η ΕΛΑΣ. Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 57, 38 και 31 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης (30/5) λίγη ώρα μετά από κλοπή σε σπίτι ηλικιωμένου στην Ηλιούπολη. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν τους τρεις άνδρες και να τους συλλαμβάνουν με τον έναν εξ αυτών, τον 38χρονο, να τραυματίζεται από πτώση στα σκαλιά καθώς προσπάθησε να ξεφύγει.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν χρήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο αλυσίδες χειρός ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η συμμορία είχε ξεκινήσει τη δράση της από τον Μάρτιο και «χτυπούσε» σπίτια ηλικιωμένων σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Τις περισσότερες φορές η συμμορία δρούσε ή πρωί ή μεσημέρι με τα μέλη της έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να κινούνται με αυτοκίνητα και να εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους τη στιγμή που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Ιδιαίτερη προτίμηση έδιναν σε ηλικιωμένους τους οποίους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

Αφού εξασφάλιζαν την είσοδό τους, στη συνέχεια φρόντιζαν η κεντρική πόρτα να παραμένει ανοιχτή, προκειμένου να μπουν και άλλα μέλη της συμμορίας, τα οποία με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα. Προκειμένου, δε, να αυξήσουν τη λεία τους, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρήματα και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν. Μέχρι στιγμής έχουν έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον οχτώ κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Γλυφάδας και της Βούλας. Το ύψος της λείας της συμμορίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 230.000 ευρώ Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης