Χανιά: Ανοίγει από σήμερα το Φαράγγι της Σαμαριάς

Έτοιμο να υποδεχθεί τους χιλιάδες τουρίστες που το διασχίζουν είναι το Φαράγγι της Σαμαριάς, που από σήμερα ανοίγει τις… πύλες του.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών, σήμερα ξεκινάει η λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων-Σαμαριά σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού (Ξυλόσκαλο-Αγία Ρουμέλη).

Αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Διεύθυνση Δασών Χανίων θα προτείνει τη ρύθμιση της διέλευσης ή και την απαγόρευση της εισόδου των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό.

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα μοναδικό οικοσύστημα με σπάνια ομορφιά. Όμως η διάσχιση του μονοπατιού είναι μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία. Με την ευκαιρία της έναρξης γίνονται ορισμένες βασικές επισημάνσεις για την ασφάλεια του κοινού αλλά και της περιοχής:

-Το κοινό μπορεί να περιπατάει μόνο κατά μήκος του κύριου μονοπατιού και για κανένα λόγο να μην απομακρύνεται από το κεντρικό μονοπάτι.

-Οι επισκέπτες πρέπει να συμμορφώνονται με τα διαλαμβανόμενα στον Κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού και το περιεχόμενο των ενημερωτικών πινακίδων, ιδιαίτερα αυτών που αναφέρονται σε πτώση λίθων.

-Πολύ μεγάλη προσοχή να δίνεται σε θέματα πυρκαγιάς. Οι επισκέπτες προτρέπεται να ενημερώνονται για τον ημερήσιο δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς. Κατά την επίσκεψη, πρέπει να ειδοποιούν άμεσα για οποιαδήποτε ένδειξη (π.χ. καπνός). Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στους χώρους ανάπαυσης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης