Φόροι, διόδια, Ηλεκτρονική Σκλαβιά και... λουκέτα στις Μεταφορές - Ξεκινούν κινητοποιήσεις

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο κλάδος των Μεταφορών μετά τα τελευταία σε βάρος του μέτρα που τον αποβουλιάζουν. Το σύνολο των ιδιοκτητών Φορτηγών (αυτοκινητιστές και εταιρείες) έμπλεοι οργής διαπιστώνουν ότι ο κλάδος βρίσκεται πλέον σε πορεία αφανισμού.

Για παράδειγμα ο αδιανόητος αποκλεισμός από το 70% του οδικού δικτύου με το εξευτελιστικό ψεύδος ότι γίνεται για λόγους οδικής ασφάλειας (τα τροχαία με φορτηγά στο δευτερεύον δίκτυο είναι μηδενικά), θα συνοδευτεί με υποχρεωτική Τοποθέτηση GPS ώστε να παρακολουθείται η πορεία των φορτηγών για μην μπαίνουν στους παράδρομους των Εθνικών Οδών!

Ακόμα χειρότερα προβλέπεται η κατάργηση της άσκησης του επαγγέλματος (!!!), σε περίπτωση που η επιχείρηση ή το φυσικό πρόσωπο ή ο διαχειριστής μεταφορών έχει παραβάσεις της νομοθεσίας εμπορευματικών μεταφορών.

Ο κλάδος Μεταφορών στην Ελλάδα έχει:

- 33.000 ΕΛΛΗΝΙΚΑ φορτηγά σε όλη τη χώρα

- 22.000 ιδιοκτήτες

- 44.000 εργαζόμενοι

Πάνω από 200.000 άνθρωποι δηλαδή, ζουν από τον Μεταφορικό κλάδο στη χώρα

Οι ίδιοι οι αυτοκινητιστές δηλώνουν: "Είμαστε αυτοί που μεταφέρουμε φάρμακα στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία, τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, καύσιμα στα πρατήρια, στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας είμαστε το αίμα της που κυκλοφορεί παντού για να λειτουργεί σωστά".

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το ποτήρι ξεχέιλισε και η αγωνία του κλάδου οδηγεί σε κινητοποιήσεις. Η πρώτη θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο με πορεία στην Πάτρα την οποία συναποφάσισαν τα Σωματεία Άγιος Χριστόφορος, Άγιος Ανδρέας, Ο Φάρος, Διεθνών Μεταφορών Ν.Δ. Ελλάδος, Φορτηγών ΔΧ Αιγίου και  Ομοσπονδίας Πελοποννήσου - Στερεάς.

Θα γίνει με σύνθημα "Μας ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ αντί να μας στηρίζουν" και η εξήγηση είναι:

Ενώ η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζεται αμείωτη για όγδοο χρόνο, ο κλάδος των Μεταφορών αντί να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να ανακουφιστεί ώστε να αντιμετωπίζει τα δεινά της εποχής βιώνει συνεχή επιθετικά μέτρα που τον οδηγούν στον αφελληνισμό και την καταστροφή του

- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Απελευθέρωσαν το επάγγελμα με αποτέλεσμα την ενεξέλεγκτη είσοδο εταιρειών από τρίτες χώρες όπως Κίνα και Τουρκία

- ΜΗΔΕΝ ΚΙΝΗΤΡΑ. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης δίδονται κίνητρα ανανέωσης των στόλων στις Μεταφορές, εδώ κυκλοφορούν μόνον παλαιά οχήματα.

- ΑΔΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Βαριά και άδικα φορολογικά μέτρα έχουν καταστήσει τον κλάδο ζημιογόνο και υπερχρεωμένο. Δεν μας συμψηφίσουν ούτε το ΦΠΑ των διοδίων

- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Στα πανάκριβα διόδια δεν προβλέπονται καθόλου εκπτώσεις, όπως στα ΙΧ,  όσες διελεύσεις και αν κάνουμε.

- ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ. Κύματα μεταναστών - προσφύγων προπηλακίζουν οδηγούς, καταστρέφουν εμπορεύματα συντηρώντας ένα κλίμα τρόμου και ανησυχίας.

- ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ: Μας απαγορεύουν παράνομα και αντισυνταγματικά να κινούμαστε στο 70% των δρόμων στη χώρα, πολλαπλασιάζοντας δραματικά τα έξοδα μας σε κάθε μεταφορά με διόδια, καύσιμα, φθορές, μισθοδοσίες κ.α.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης