Φόβοι για επερχόμενη σαρωτική επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα

Ανησυχητικές οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας στο πολύ κοντινό μέλλον με ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων να μπορεί να φτάσει και τις 3.000 κάνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Χθες για άλλη μία ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν κοντά στις 2.000, με την Αττική, την Κρήτη αλλά και νησιωτικές περιοχές να έχουν μεγάλ νούμερα.

Στο μεταξύ πληθαίνουν τα περιστατικά υπερμετάδοσης του ιού από εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις οποίες δεν τηρούνται τα μέτρα.

Στη Μαγνησία, μνημόσυνο στο χωριό Κερασιά σχετίζεται με συρροή κρουσμάτων, με τουλάχιστον επτά άτομα να έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ υπό διερεύνηση είναι τα τελευταία 24ωρα κατασκήνωση στα Χανιά που φιλοξενούσε 200 παιδιά και στην οποία έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα μεταξύ φιλοξενουμένων και εργαζομένων.

Προς το παρόν η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά σε ηλικίες κάτω των 30 ετών. Ωστόσο, η σοβαρότητα της μετάλλαξης θα γίνει ορατή όταν οι νέοι μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι και σε μεγαλύτερης ηλικίας ανεμβολίαστους συγγενείς τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης