Φωκίδα: Απόδοση ευθυνών για το εργατικό δυστύχημα στα μεταλλεία ζητεί η ΠΟΕΜ

Απόδοση ευθυνών ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στα μεταλλεία βωξίτη Φωκίδας που σημειώθηκε χθες, όταν ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, καθώς καταπλακώθηκε από βράχο σε στοά. 

Η ΠΟΕΜ, επισημαίνει παράλληλα ότι εργαζόμενοι βιοπαλαιστές στον κλάδο, πληρώνουν με τη ζωή τους τον αγώνα τους για επιβίωση, ζητώντας διεξοδική εξέταση των μέτρων ασφαλείας που τηρούσε η επιχείρηση για τους εργαζόμενους, αλλά και μέριμνα για τις συνθήκες ασφάλειας στους συγκεκριμένους χώρους από την Πολιτεία.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΜ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορούμαστε σε καθημερινή βάση για εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στη χώρα μας. Συνάδελφοί μας βιοπαλαιστές πληρώνουν με τη ζωή τους τον αγώνα τους για επιβίωση. Χθες, 40χρονος εργαζόμενος μηχανικός στα Μεταλλεία Βωξίτη στη Φωκίδα, καταπλακώθηκε από βράχο στην κεντρική στοά των Μεταλλείων κατά τη διάρκεια ελέγχου της στοάς ... Ένας ακόμη νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του και μια ακόμη οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος και την απόγνωση. 

Ζητούμε την απόδοση ευθυνών για το τραγικό συμβάν και την διεξοδική εξέταση των μέτρων ασφαλείας που τηρούσε η επιχείρηση για τους εργαζόμενους. Ζητούμε από την Πολιτεία, από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εργασίας, ΣΕΠΕ κ.λ.π.), την αύξηση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς, την επιβολή αυστηρών κυρώσεων όπου δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα, διαρκή επαγρύπνηση και ενασχόληση από τους ειδικούς και τους υπεύθυνους που έχει ορίσει η Πολιτεία για το σημαίνον ζήτημα της ασφάλειας των εργαζόμενων στην εργασία τους. 

Εν έτει 2022 είναι θλιβερό να μην επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στις οικογένειές τους από την αδιαφορία, τις ελλείψεις και τις αυθαιρεσίες των επιχειρήσεων. Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας και ευχόμαστε να είναι ο τελευταίος που πληρώνει με τη ζωή του τον αγώνα του για το μεροκάματο. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης