Φυματίωση διαγνώστηκε σε εργαζόμενο σε εστιατόριο της Αθήνας-Συναγερμός στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής

Νοσοκομείο επείγοντα

Στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, έχει σημάνει συναγερμός μετά την εμφάνιση κρούσματος φυματίωσης σε εργαζόμενο εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο.

Μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στους άλλους 18 εργαζομένους του εστιατορίου, οι εννέα βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux και διενεργείται περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", για προληπτικούς λόγους τόσο στους λοιπούς εργαζομένους, οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί στην εξέταση, όσο και σε συγγενείς καθώς και πρόσωπα που ήλθαν σε επαφή με τους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί, χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η νόσος δεν μεταφέρεται μέσω του φαγητού, αλλά κυρίως σε κλειστούς χώρους, η αναπνευστική φυματίωση μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τα μικροσταγονίδια του στόματος. 

Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης που γίνεται στην παιδική ηλικία, προφυλάσσει τον γενικό πληθυσμό από βαριές επιπλοκές της νόσου, όπως είναι η μηνιγγίτιδα, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κολλήσουν φυματίωση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης