Φεύγει η σκόνη, έρχονται οι καταιγίδες

Καθαρή από σήμερα η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη που έφεραν οι νοτιάδες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ έρχονται σποραδικές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας.

Αν και οι νοτιάδες θα επαναφέρουν τη σκόνη το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, για την Παρασκευή προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.

 
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης