Υπό κράτηση ο πρόεδρος της ΚΑΕ Καβάλα

Ο Κ. Παπακωνσταντίνου αποδίδει τη σύλληψή του σε πρόβλημα επικοινωνίας των οικονομικών υπηρεσιών και αύριο (7/12) θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή.

Στη σύλληψη του προέδρου της ΚΑΕ Καβάλας, Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Κομοτηνής.

Η σύλληψη αφορά χρέη 780.000 ευρώ προς το δημόσιο της πετρελαϊκής εταιρίας Καβάλα Oil (ειδικεύεται στην εξόρυξη υδρογονανθράκων), στην οποία ο Παπακωνσταντίνου κατέχει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Όπως τονίζουν στελέχη του ΣΔΟΕ, σε τελικό στάδιο βρίσκονται και άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και εντός των επόμενων 24 ωρών αναμένονται και νέες συλλήψεις.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την «Καβάλα Oil» πρόκειται για παρεξήγηση καθώς η εταιρία δεν απέδωσε το ΦΠΑ αφού το δημόσιο της χρωστάει αρκετά περισσότερα χρήματα και πριν από λίγο καιρό οι δύο πλευρές ήρθαν σε διακανονισμό για αφαίρεση του ΦΠΑ από το χρέος του δημοσίου προς την εταιρία, κάτι για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί το ΣΔΟΕ.

Το θέμα αναμένεται να λήξει μόλις η εταιρία προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα του διακανονισμού.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης