Υπηρεσία Ασύλου: Ξεκινά από 11/6 η χορήγηση των νέων ΔΑΔΠ με τη μορφή νέων καρτών

Η Υπηρεσία Ασύλου ενημερώνει ότι από Παρασκευή 11.06.2021 ξεκινά η χορήγηση των νέων, Δ.Α.Δ.Π. με τη μορφή νέων καρτών που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά Δ.Α.Δ.Π (τρίπτυχα) που η ισχύς τους λήγει στις 30.06.2021.   

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρακαλεί τους διαμένοντες σε διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA εντός Αττικής να αναζητήσουν την ώρα και την ημέρα του προγραμματισμένου τους ραντεβού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://apps.migration.gov.gr/applicant-card-rv/search, καταχωρώντας τον αριθμό της υπόθεσής τους.  

Επισημαίνεται ότι μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης θα είναι το Γραφείο Ασύλου Αττικής επί της οδού Π. Κανελλοπούλου 2, Αθήνα, Τ.Κ. 11527, ενώ - για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid 19 - οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν 10 λεπτά πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού τους και όχι περισσότερο.  

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα Δ.Α.Δ.Π με τη μορφή της έξυπνης κάρτας που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά (τρίπτυχα), εκδίδονται με ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή και με ηλεκτρονική καταγραφή και ανανέωση.

Θα περιλαμβάνουν επίσης μοναδικό αριθμό (UID), ο οποίος δεν είναι τροποποιήσιμος και σχετίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα, ενώ οι αρμόδιες αρχές έκδοσης και χορήγησης Δ.Α.Δ.Π. τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης