Υπερψηφίστηκε η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης άναψε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών καθώς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει η σχετική πρόταση.

Σειρά έχει η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να εκπονήσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα εξετάσει το κατά πόσο μπορεί να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεων του Κυρίου στη Θέρμη. 

 Για την κατασκευή του, η οποία σχεδιάζεται να γίνει σε ιδιόκτητο χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης, έκτασης 500 στρεμμάτων, χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη και του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς η τοποθεσία βρίσκεται στα διοικητικά του όρια. 

 Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από την περιφέρεια, θα υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να εκδοθεί ΚΥΑ για τη χωροθέτηση και αδειοδότηση της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου. 
 
Τέλος, ανοικτός παραμένει και ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου η οποία θα γίνει είτε με ευρωπαϊκά κονδύλια είτε με ιδιωτικά κεφάλαια. 

 

Πηγή: 
enet.gr

Δείτε επίσης