Τρόικα - Στουρνάρας δεν θέλουν να σταματήσουν τις άδικες συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο - Η διάταξη είναι έτοιμη

Σήμερα στην Ελλάδα φυλακίζονται άνθρωποι επειδή δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις εξαγοράσιμες ποινές τους στα δικαστήρια τις οποίες αύξησαν προκλητικά σε κόστος (μαζί με τα παράβολα). Συνήθως έντρομοι αποφεύγουν να παραστούν στις δίκες, δικάζονται ερήμην και κάποια στιγμή βγαίνει ένταλμα σύλληψης. Όταν συλλαμβάνονται μη έχοντας ούτε τη δυνατότητα απολπηρωμής της ποινής έστω με δόσεις, οδηγούνται φυλακή.

Η αθλιότητα ξεκίνησε με την γνωστή ρύθμιση Παπακωνσταντίνου, η οποία στέλνει φυλακή ακόμα και πολίτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο. Το ότι δεν έχουν λόγω της κρίσης που τους κατέστρεψε ολοσχερώς ουδέποτε τον ενδιέφερε.

Ο άνθρωπος αυτός εν μέσω κρίσης επινόησε και το αντισυνταγματικό αυτόφωρο των... 20 μηνών για να συλλαμβάνονται άνθρωποι με άνεση χρόνου. Τέτοιο αυτόφωρο δεν υπάρχει πουθενά στην Γη.

Έρχεται τώρα στη Βουλή ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος και δηλώνει ότι αυτός ο νόμος ποινικοποιεί τη συμπεριφορά οφειλέτη του δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα ακόμα και όταν δεν έχει να πληρώσει για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας.

«Στην Ελλάδα του 2014, λόγω κληρονομιάς των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, έχουμε εγκλήματα στα οποία συντρέχει αντικειμενική ποινική ευθύνη. Εάν μου βρει κανείς μία χώρα -όχι μόνο στην Ευρώπη, παντού- στην οποία έχουμε τέτοια αντικειμενική ευθύνη, να έρθει να μου το πει» κατ5αγγέλει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Αθανασίου αποκάλυψε ότι η σχετική διάταξη έχει προετοιμασθεί από μέρους του "εδώ και πολύ καιρό, αλλά το υπουργείο Οικονομικώνκαθυστερεί" (ο κ. Στουρνάρας υπερηφανευόταν ότι φυλακίζονται άνθρωποι για να γίνουν εισπράξεις).

Η αλήθεια είναι ότι η μετατροπή των φορο-οφειλών σε κακούργημα και η αμείλικτη καταδίωξή τους έγινε με εντολή της τρόικας που πρέπει να συμφωνήσει για την αλλάγή του νόμου...

Ο κ. Παυλόπουλος ζητά να παρακαμθεί το ΥΠ.ΟΙΚ. και να νομοθετήσει άμεσα η Βουλή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης