Το diavgeia.gov.gr από χθές εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης

diavgeia.gov.gr

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα o δικτυακός τόπος diavgeia.gov.gr όπου αναρτώνται όλες οι πράξεις των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων.

Το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί από χθες στις 4μ.μ., λόγω βλάβης στα κυκλώματα οπτικών ινών στο δίκτυο του ΟΤΕ το οποίο διασυνδέει το Data Center στο οποίο φιλοξενούνται οι υποδομές υποστήριξης του Προγράμματος Δι@ύγεια.

Ήδη, μετά από επικοινωνία με τον ΟΤΕ έχει γίνει διάγνωση και έχει βρεθεί το σημείο καταστροφής των οπτικών ινών. Εξειδικευμένο συνεργείο βρίσκεται ήδη στον χώρο για αποκατάσταση της βλάβης.

Η αποκατάσταση προβλέπεται εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για διευκόλυνση των μελών της Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) και των υπαλλήλων-συντακτών εγγράφων που πρέπει να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον Νόμο 3861/ΦΕΚ 26/13.7.2010, τ. Α', οι δημόσιοι οργανισμοί υποχρεούνται να αναρτούν αποφάσεις και πράξεις τους στο διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος «Διαύγεια», το οποίο συντονίζει το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης