Το 40% των μη εμβολιασθέντων δεν θέλει να το κάνει ποτέ

Η τάση της μείωσης των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα εξηγείται μέσω της δημοσκόπησης της Pulse που πραγματοποιήθηκε για τον ΣΚΑΪ. Οσοι απάντησαν ότι δεν έχουν κάνει καμία δόση ερωτήθηκαν και για το πότε σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο.

Το 40% δήλωσε πως δεν θα εμβολιαστεί ποτέ και το 24% αρκετά αργότερα. Το 16% των πολιτών υποστήριξαν πως θα μεταβούν σε ένα από τα κέντρα το συντομότερο δυνατόν και ένα 16% έπειτα από 2-3 μήνες.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στο σύνολο του δείγματος (σύνθεση ερωτημάτων από Φεβρουάριο 2021) κατά του εμβολιασμού (αρκετά αργότερα ή ποτέ) τάσσεται το 14%, ενώ έχει εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστεί το επόμενο διάστημα το 73%. Αυτό το στοιχείο αφήνει πολλά περιθώρια για να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας σε συνδυασμό με την εκστρατεία πειθούς που ξεκινά η κυβέρνηση ανά την περιφέρεια.

Οι τελευταίες μεταλλάξεις του κορωνοϊού φοβίζουν αρκετά περισσότερο τους πολίτες. Το 60% δηλώνει πως ανησυχεί πολύ (32%) και αρκετά (28%), ενώ στην ίδια απάντηση θετικά είχε τοποθετηθεί το 49% την περίοδο 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου. Μέτρια ανησυχεί το 16%, λίγο το 7% και ελάχιστα έως καθόλου το 12% των ερωτηθέντων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης