Το Τραμ πάει... πλατεία (Σύνταγμα)

Εξετάζεται πλέον η επιστροφή του τραμ στο Σύνταγμα με τις πρώτες ενδείξεις να είναι αισιόδοξες. Ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τις εργασίες απομάκρυνσης επικάλυψης των γραμμών στο τμήμα που του είχε διατεθεί (γραμμές τραμ επί των λεωφ. Βασ. Ολγας και Βασ. Αμαλίας) ώστε να μπορούν να τρέξουν τα δρομολόγια.

Σημειώνεται ότι όταν είχε κλείσει το παραπάνω τμήμα του οδοστρώματος για τον σχεδιασμό του «Μεγάλου Περιπάτου», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπέθεσαν ότι εξανεμίστηκαν οι πιθανότητες επιστροφής του τραμ στο Σύνταγμα. Ωστόσο είχε καταστεί σαφές τότε από τις ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ότι το εν λόγω τμήμα παραχωρείται προσωρινά, όπως και επιβεβαιώνεται. 

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια μέχρι το Σύνταγμα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας και αποτελούν το τελικό βήμα επαναφοράς του μέσου στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια ακολουθεί έλεγχος της ηλεκτροκίνησης, δηλαδή της εναέριας γραμμής ρεύματος, για να διαπιστωθεί η ασφαλής λειτουργικότητα του συνόλου των γραμμών, καθώς το εν λόγω τμήμα βρίσκεται εκτός λειτουργίας επί δύο χρόνια. 

Σημαντική εκκρεμότητα παραμένει η άφιξη του τραμ στον Πειραιά, που σχετίζεται με τα έργα στον Φαληρικό Ορμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράδοση της μετατοπισμένης γραμμής τραμ στο Φάληρο από την Περιφέρεια Αττικής στις ΣΤΑΣΥ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης