Μεγάλο οικονομικό κόλπο κρύβεται σύμφωνα με πληροφορίες μας στην Κύπρο γύρω από την μεταβίβαση του Ερρίκος Ντυνάν στην Τράπεζα Πειραιώς, του ΄τότε πανίσχυρου Μιχάλη Σάλλα, μέσω της Μαρφίν, στην οποία ανήκε η διαβόητη Λαίκή Τράπεζα της Κύπρου.
Το "Ερρίκος Ντυνάν" είχε υποβάλει μήνυση το 2011 εναντίον του τότε ηγετικού διδύμου της ΜΑΡΦΙΝ Ανδρέα Βγενόπουλου (έχει πεθάνει) και του Θύμη Μπουλούτα, ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε προκαλέσει σάλο με την εξαφάνισή του, όταν η Κύπρος κίνησε δικαστική διαδικασία εναντίον τους.
Μετά τη μήνυση ασκήθηκε απο τις ελληνικές αρχές ποινική δίωξη εναντίον τους για απόπειρα εκβίασης του Ερρίκος Ντυνάν, σχετική με την καταγγελία του μέχρι τότε εξυπηρετούμενου σωστά δανείου των 115 εκατομ ευρώ.
Για να μην προχωρήσει η ποινική διαδικασία υπήρξε άγριο παρασκήνιο και έχουν συνταχθεί στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ άκρως απόρρητα έγγραφα, προφανώς για να μην γίνουν αντιληπτές από περισσότερα πρόσωπα, οι παρασκηνιακές κινήσεις.
Η όζουσα απο μακριά πλευρά είναι ότι το Ντυνάν κλήθηκε να το αγοράσει μια εταιρεία θυγατρική μεν της Πειραιώς, αλλά της ...πλάκας απο πλευράς κεφαλαίου. Η εταιρεία λεγόταν "ΗΜΙΘΕΑ", είχε κεφάλαιο 60 χιλιάδες ευρώ και μπήκε στη μέση για να διαχειριστεί αυτή και όχι η Πειραιώς ένα θηριώδες δάνειο 115 εκατομ ευρώ με διαδρομή απο ΜΑΡΦΙΝ στην Πειραιώς, το οποίο φέρεται να κατέβαλε η "ΗΜΙΘΕΑ"!!!
Ο Αντιπρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Αλεξανδρος Πανεθυμιτάκης, στενά συνδεόμενος με την οικογένεια Μητσοτάκη καταλήγει τελικά αφεντικό στην "ΗΜΙΘΕΑ" του Σάλλα, ο οποίος κατέληξε από το πουθενά στην Παγκρήτια στα Χανιά...
Η Δικαιοσύνη ερευνώντας το παρασκήνιο, κάλεσε σε κατάθεση τον κ. Πανεθυμιτάκη, ο οποίος στην κατάθεσή του περιέπλεξε τα πράγματα. Αναφέρθηκε ευθέως σε κυπριακό "κομμάτι" λέγοντας ότι "τα τραπεζικά δάνεια του Νοσοκομείου που ειχαν ληφθεί από την κυπριακή Τράπεζα Cyprus Popular Bank (πρώην Τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ, υπερέβαιναν τότε τα 85 εκατομ ευρώ".
Στη συνέχεια αναφέρεται σε συντονισμένες κινήσεις της τότε κυβέρνησης το 2014 και επιτγχάνεται (!!!) εκχώρηση των δικαιωμάτων των δανειακών συμβάσεων, ύψους 95 εκατομ ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου στην Τράπεζα Πειραιώς..."
Υπογραμμίζει ότι οι δανειακές απαιτήσεις κατά του νοσοκομείου ανεβαίνουν στα 96 εκατομ ευρώ και στη συνέχεια λέει ότι με πλειστηριασμό η ΗΜΙΘΕΑ έδωσε 115 ευρώ.
Γιατί αυτή η άνοδος στα ποσά, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπήρχε αντίπαλος και κάθε άλλο παρά ουσιαστικός πλειστηριασμός έγινε;
Κλήθηκε αλήθεια να καταθέσει για την υπόθεση αυτή ο προαναφερόμενος Μπουλούτας στην Ελληνική Δικαιοσύνη;
Θα κληθει να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής;
Θα ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των λαβόντων μέρος στην διαδικασία αυτή ώστε να διαπιστωθεί αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας ότι το πραγματικό τίμημα είναι εντελώς διαφορετικό;
Θα ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή τα έγγραφα απο τις κυπριακές αρχές, ώστε να προκύψει από ποιόν λογαριασμό, ποιό ακριβώς ποσό διακινήθηκε σε ποιόν λογαριασμό;
Χωρίς απαντήσεις με ακλόνητα έγγραφα και καταθέσεις ένορκες δεν θα έχει γίνει ουσιαστική έρευνα.
Κυρίως χωρίς να γίνει έρευνα αν υπάρχουν λογαριασμοί φυσικών η νομικών προσώπων που σχετίζονται με την υπόθεση αυτή...
Αλήθεια γιατί η συζυγος του κ. Σάλλα μπήκε με το πατρικό της (έτσι αναφέρεται τουλάχιστον στην πρόταση του τότε Υπουργού Γεωργιάδη) όνομα (Στάϊκου) στο Δ.Σ. του Ερυθρο Σταυρού, βοήθησε με την παρουσία της να συγκροτηθεί Διοικητικό Συμβούλιο και στη συνέχεια (καλοκαίρι του 2014) αποχώρησε, αφήνοντας στους άλλους να προχωρήσουν την διαδικασία με την οποία το Ερρίκος Ντυνάν κατέληξε στην Τράπεζα του συζύγου της με πλειστηριασμό χωρίς άλλη προσφορά;
Πηγή: http://ntokoumenta.gr