Τι συμβαίνει με την Χαλυβουργία; Πώς και είναι το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που γίνεται... επαναστατική γυμναστική;

Tι συμβαίνει πραγματικά στην Χαλυβουργία; Ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι συμβάσεις εργασίας έχουν καταρρεύσει και σχεδόν παντού εφαρμόζονται 4ωρα, μειώσεις μιδθών έως 40%, μαύρη εργασία κ.α. τα κόμματα της Αριστεράς έχουν... παθιαστεί με το αν εφαρμόσει η Χαλυβουργία και μόνον η Χαλυβουργία σε ολόκληρη την Ελλάδα, το 5ωρο ή το 8ωρο..!

Εν μέσω κρίσης, με 1.500.000 άνεργους και μια αγορά να έχει καταστραφεί από την ύφεση και την μείωση κατανάλωσης και τζίρων, πώς εξηγείται να κλείνει το ΚΚΕ επί ΕΝΝΕΑ μήνες ένα εργοστάσιο με κίνδυνο να το κλείσει οριστικά; Και πώς είναι δυνατόν τέτοιες ενέργειες να γίνονται μόνο στην Χαλυβουργία όταν εκατοντάδες εργοστάσια έχουν νωρίτερα εφαρμόσει μειωμένα ωράρια και έχουν απολύσει χωρίς να ανοίξει μύτη;

Η Χαλυβουργία άνοιξε με δικαστική απόφαση, όμως ο... "αγώνας" συνεχίζεται. Η γεν. συνέλευση αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις και από το πρωί το ΠΑΜΕ είναι έξω από το εργοστάσιο, ενώ έχει αναγγείλει για σήμερα συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα..!

Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σήμερα το πρωί έδωσε εντολή στις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν για ακόμα μια φορά τους απεργούς χαλυβουργούς. Με ιδιαίτερη μανία χτύπησαν τραυματίζοντας αρκετούς εργάτες που υπερασπίζονται τον ηρωικό αγώνα τους, το δικαίωμα στη δουλειά όλων».

Παράλληλα, εξαπολύει βολές κατά των υπουργών Δένδια και Ρουπακιώτη «που και με δική τους εντολή χτυπήθηκαν οι εργάτες. Είναι υπάλληλοι των βιομηχάνων, του Μάνεση και δουλεύουν για τα κέρδη του» και «καλεί την εργατική τάξη να δείξει για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη της και να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σ΄ όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στην Αττική στην Ομόνοια στις 7.30μ.μ.».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης