Τεράστιες οι ελλείψεις παιδικών εμβολίων

Με επώνυμη καταγγελία, ο υπεύθυνος του ΚΙΦΒ, Δημήτρης Σουλιώτης, καταλογίζει ευθύνες στον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη και τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό.

Στην ενυπόγραφη καταγγελία του ο κ. Σουλιώτης αναφέρει ότι: "Τεράστιες οι ελλείψεις παιδικών εμβολίων με ευθύνη του Υπουργού Υγείας και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού. Μύθος το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών!... Σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες παιδιά άνεργων και άπορων οικογενειών, που αδυνατούν να κάνουν τα αναγκαία εμβόλια γιατί δεν έχουν χρήματα να τα αγοράσουν από φαρμακεία!

Απαιτούμε από τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό να δώσει στην δημοσιότητα τα κονδύλια που υποτίθεται ότι διατίθενται για τα δωρεάν εμβόλια παιδιών και ταυτόχρονα να δημοσιοποιήσει τους λόγους των τεράστιων ελλείψεων βασικών εμβολίων στις δομές του ΕΣΥ στην Αττική! Καταγγέλλουμε ότι το Κέντρο Υγείας Βύρωνα ( Κ.Υ.Β), που αποτελεί τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθήνας, στερείται βασικών εμβολίων για παιδιά και νέους.

Το Κ.Υ.Β από το 2013 δήλωσε επανειλημμένα ότι βρίσκεται σε αδυναμία να ικανοποιήσει την ζήτηση σε παιδικά εμβόλια και παροτρύνει τους γονείς να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία. Η βασική ευθύνη βαρύνει το υπουργείο Υγείας και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό, αλλά και τους δήμαρχους του δικομματισμού, που συγκαλύπτουν τις κυβερνητικές ευθύνες και τις τεράστιες ελλείψεις σε εμβόλια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης