Τείχος ανοσίας στην Ελλάδα μέχρι τον Νοέμβριο - Στους 850.000 οι εμβολιασμένοι

Σιγά - σιγά χτίζεται το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να έχουμε εμβολιαστεί το 30% τον Μάιο, 46% τον Ιούλιο,54% τον Αύγουστο και 70% τον Νοέμβριο.

Ήδη η Ελλάδα ξεπέρασε τους 850.000 εμβολιασμούς. Αυτό  δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισκεπτόμενος το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι.

Ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με τo υγειονομικό προσωπικό και τους πολίτες που εμβολιάζονταν, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και την επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, σμήναρχο Κυριακή Πελέκη.

Στη συνέχεια δήλωσε πως «η καρδιά της προσπάθειάς μας είναι ο σεβασμός στους συμπολίτες μας. Έτσι οδεύουμε και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε τους εμβολιασμούς.

Θέλω να πω ότι ξεπεράσαμε τις 850.000 εμβολιασμούς, ότι έχουμε στη μάχη 750 – καιβάζουμε άλλα 50 – 800 εμβολιαστικά κέντρα και ότι αν υπολογίσει κανείς την πρώτη δόση, με 5,3% είμαστε οι τρίτοι στην Ευρώπη.

Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για να καταλάβετε πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από πάρα πολύ κόσμο: από το υπουργείο Υγείας, από τους υγειονομικούς μας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους υγειονομικούς του, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Προστασία και όλους όσοι εμπλέκονται».


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης