Τα παιδιά στολίζουν την Αθήνα

Αθήνα

Τα παιδιά της Αθήνας θα στολίσουν το πρωί της Παρασκευής τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος, μετά το κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων. Μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν φτιάξει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Το δέντρο θα ανάψει ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, το απόγευμα της Παρασκευής.

Στις 9 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι τα παιδιά της Αθήνας που θα βρεθούν στο Σύνταγμα θα μπορούν να στολίζουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος, με συνοδεία μουσικής και δώρων. 

Μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου της Αθήνας έχουν αναλάβει να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα διακοσμήσουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας.

Ταυτόχρονα, στην πλατεία Συντάγματος υπάρχει εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, φτιαγμένη από τους φοιτητές της σχολής ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευή ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης.

Συνολικά, δέκα θεματικά φεστιβάλ θα λειτουργήσουν στην πόλη και θα προσπαθήσουν να δώσουν την εικόνα της πραγματικής Αθήνας.

Τα φεστιβάλ θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες και θα έχουν ως επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ, ταυτόχρονα, η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα, θα συμμετάσχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.

Σύνθημα είναι το «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ» και στόχος του Δήμου Αθηναίων ήταν να επικρατήσει εορταστικό κλίμα, παρά την κρίση που μαστίζει την πόλη.

Μερικές από τις εκδηλώσεις που θα δούμε στην Αθήνα:

  • Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, Κλαυθμώνος),
  • Η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, Σύνταγμα),
  • Οι «Μέρες Παντομίμας – Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, Σύνταγμα και Κοτζιά),
  • Οι «Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12,“Τεχνόπολις”, Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών),
  • Το «Jazzy Christmas» (22-24/12, Κλαυθμώνος), το «Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, Κοτζιά),
  • Το φεστιβάλ juggling στη «Γειτονιά των Παιχνιδιών» (27-29/12, Σύνταγμα & Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ)»,
  • Η «Νέα Μουσική Σκηνή» (27-29/12, Κλαυθμώνος),
  • Το «Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας» (28-31/12, Κοτζιά).

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο ερχομός του νέου χρόνου θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά με μουσική.

 

 

Πηγή: 
in.gr

Δείτε επίσης