Τα ανοιχτά ή τα κλειστά Σχολεία ενισχύουν την πανδημία;

Η ΟΜΙΚΡΟΝ λειτουργεί σαν μια καταιγίδα με αυξανόμενη ένταση που ήδη ξεκίνησε να μας χτυπά. Σε αυτή την περίπτωση έχεις την υποχρέωση να περιορίσεις οτιδήποτε μπορεί να την δυναμώσει. Υπό αυτή την έννοια, τι κάνεις με τα Σχολεία, Τα ανοίγεις ή τα αφήνεις κλειστά για μια ή δυο εβδομάδες; 

Εδώ, το πραγματικό ερώτημα είναι: Η καταιγίδα της ΟΜΙΚΡΟΝ πότε θα ενισχυθεί; Με ανοιχτά ή κλειστά σχολεία; Οι περισσότεροι λοιμοξιωλόγοι θεωρούν ότι με ανοιχτά σχολεία οι επιπτώσεις θα είναι σαφώς μικρότερες.

Περίπου 1.500.000 μαθητές θα είναι σε ένα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ, με τρία τεστ την εβδομάδα, μάσκες και συστηματική ενασχόληση υπό παρακολούθηση.

Αντίθετα, 1.500.000 μαθητές εκτός Σχολείων χωρίς τεστ και ελεύθεροι να κυκλοφορούν σε πλατείες, παιδικές χαρές κ.α. μπορεί να συμβάλλουν στην ενίσχυση της καταιγίδας ΟΜΙΚΡΟΝ. 

Όσοι διαφωνούν με το άνοιγμα των Σχολείων και μάλιστα προβλέπουν ότι θα κλείσουν σε 10-15 μέρες λόγω κρουσμάτων θα πρέπει να μας πουν για΄τι είναι καλύτερο 1.500.000 μαθητές να είναι εκτός υγειονομικού ελέγχου.

Τα κόμματα επίσης που διαφωνούν σε όλα (και στο άνοιγμα των σχολείων), θα πρέπει να θυμηθούν ότι από τα δεκάδες χιλιάδες τμήματα που λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο (και που τα ήθελαν κλειστά) μόνο 200 έκλεισαν λόγω κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Το άνοιγμα απεδείχθη στην πράξη,  μια σωστή απόφαση.

Τέλος ας συνυπολογιστεί η ανάγκη των παιδιών για την μεταξύ τους κοινωνικότητα και η αδυναμία των γονέων να βρουν χρόνο αν τα έχουν σπίτι την ώρα του Σχολείου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης