Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του Μετρό λέγει ο κ. Καραμανλής

Τη σύσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας για το δίκτυο συγκοινωνιών της Αττικής εξετάζει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ σημείωσε ότι οι κάμερες του σταθμού μετρό στην Ομόνοια έχουν καταγράψει τους δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη. 

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, το υλικό από τις κάμερες παραδόθηκε στην αστυνομία βοηθώντας τις αρχές να ταυτοποιήσουν τους δράστες, οι οποίοι αναμένεται σύντομα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία, ωστόσο δεν πρόλαβε να συλλάβει τους δράστες, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα αστυνόμευσης στους σταθμούς θα αυξηθούν.

Ως προς το ειδικό σώμα φύλαξης των μέσων μεταφοράς, τόνισε ότι εξετάζεται η σύστασή του με αρμοδιότητα στο σύνολο του δικτύου συγκοινωνιών στην Αττική.

Όπως είπε, πρόκειται για σώμα το οποίο θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Τόνισε επίσης ότι το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ επεσήμανε ότι στόχος είναι το σώμα να δημιουργηθεί εντός του έτους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν καταφέρει μέχρι χθες να συνθέσουν τις κινήσεις και την πορεία των δραστών, από τη στιγμή που μπήκαν στο δίκτυο του μετρό έως την έξοδό τους από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι δύο δράστες αρχικά εξύβρισαν τον σταθμάρχη που τους κάλεσε να φορέσουν μάσκα στον συρμό και στην Ομόνοια τον ακολούθησαν όταν κατέβηκε από τον συρμό, ξυλοκοπώντας τον με βαναυσότητα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης