Τατόι: Η μεταμόρφωση - εξπρές για την τελετή ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσίαζε πριν από λίγες ημέρες είναι η σημερινή εικόνα του κτήματος Τατοΐου, όπως φαίνεται από τις νέες φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr. Μέσα σε πέντε μόλις ημέρες και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πολυμελών συνεργείων που δούλευαν νυχθημερόν, ο χώρος, αν και εμφανώς «λαβωμένος» από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, είναι πλέον αξιοπρεπής και έτοιμος να υποδεχτεί τους περίπου 200 επισήμους που θα συνοδεύσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην τελευταία του κατοικία.

Οι εργασίες συνεχίζονταν αμείωτες μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής. Οι πλατιές χωμάτινες διαδρομές που διανοίχθηκαν έχουν πλέον εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση από την κεντρική είσοδο του κτήματος στο Βασιλικό Κοιμητήριο, μια διαδρομή περίπου τριών χιλιομέτρων. Το μονοπάτι που οδηγεί στον λόφο όπου βρίσκονται ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως και οι βασιλικούς τάφοι έχει στρωθεί με χαλίκι ενώ ο περιβάλλων χώρος έχει καθαριστεί εξονυχιστικά από τους εκατοντάδες καμένους κορμούς δέντρων, οι περισσότεροι από τους οποίους κόπηκαν επιμελώς και στοιβάχτηκαν προσεκτικά σε συγκεκριμένο σημείο του κτήματος.

Περιμετρικά του Βασιλικού Κοιμητηρίου αλλά και σε αρκετά ακόμη σημεία του κτήματος έχουν φυτευτεί δεκάδες νέα δέντρα χαμηλού ύψους τα οποίας, σε συνδυασμό με το πράσινα κομμάτια του εδάφους το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να αναγεννάται από τις στάχτες του, συμβολίζουν την αστείρευτη δύναμη της φύση προσφέροντας, παράλληλα, μια εικόνα καλλωπισμού.

Τα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός κτήματος θα είναι δρακόντια. Ήδη από την Κυριακή πλήθος εκπρόσωπων διαφόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκαν επί τόπου προκειμένου να ετοιμάσουν το πλάνο της παράταξης των αστυνομικών δυνάμεων.

Η είσοδος του κοινού εντός του κτήματος Τατοΐου θα απαγορεύεται από νωρίς το πρωί και οι μόνοι που θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης θα είναι όσοι διαθέτουν την ειδική πρόσκληση για την τελετή.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης