Τήνος: Το πλοίο «Νήσος Χίος» προσέκρουσε στο λιμάνι λόγω των ισχυρών ανέμων

πλοίο «Νήσος Χίος»

Στο λιμάνι της Τήνου προσέκρουσε κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο «Νήσος Χίος» της Hellenic Seaways, το οποίο μετέφερε 1.183 επιβάτες.

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίος-Τήνος-Πειραιάς, προσέκρουσε με το πίσω μέρος του στον προβλήτα του λιμανιού της Τήνου κατά την δεύτερη προσπάθεια να δέσει στο λιμάνι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την πρόσκρουση.

Στη συνέχεια, το πλοίο έφυγε από το λιμάνι προκειμένου να εξακριβωθεί η ζημιά που είχε υποστεί. Ωστόσο επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Τήνου, καθώς εκείνη τη στιγμή μπήκαν άλλα δύο πλοία, μεταφέρθηκε με ρυμουλκό στo πλησιέστερο λιμάνι της Σύρου προκειμένου να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, από την πρόσκρουση έχει προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη Σύρο θα κατευθύνονταν δυο ταχύπλοα πλοία ( Ηigh Speed ) για να παραλάβουν 473 επιβάτες για Τήνο και 710 για Πειραιά.

Στις 17.00 κατά την άφιξη του High Speed 5 στη Σύρο για να παραλάβει τους επιβάτες για Τήνο λόγω των ανέμων προσέκρουσε στο πλάι με το «Νήσος Χίος».

Με εντολή του λιμεναρχείου το High Speed 5 έδεσε με ασφάλεια σε άλλο σημείο του λιμανιού όπου επιβιβάστηκαν οι 473 επιβάτες για Τήνο και αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν θα δοθεί έγκριση για αναχώρηση. Οι 710 επιβάτες για Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τις 7 το απόγευμα με άλλο High Speed.

Επίσης το προγραμματισμένο δρομολόγιο του «Νήσος Χίος» από Πειραιά για Χίο – Μυτιλήνη που επρόκειτο να γίνει στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί από το πλοίο «Νήσος Μύκονος» στις 20.00.

Επιπλέον λόγω των δυνατών ανέμων το καταμαράν «Σουπερ Τζετ», το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο Μήλος – Φολέγανδρος – Θήρα – Αμοργός – Κουφονήσια –Νάξος – Μύκονος δεν προσέγγισε σήμερα το μεσημέρι το λιμάνι Καταπόλων Αμοργού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί εντάσεως 8 μποφόρ). 

Οι 44 επιβάτες με προορισμό την Αμοργό αποβιβάσθηκαν στα Κουφονήσια και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με το πλοίο «Εξπρές Σκοπελίτης»

Επίσης, το πλοίο «Σούπερ Τζετ» δεν προσέγγισε, το μεσημέρι του Σαββάτου, το λιμάνι της Μυκόνου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Οι 35 επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο αποβιβάσθηκαν στη Νάξο και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το πλοίο «Σούπερ Φέρρυ ΙΙ».

Ακόμη στις 11 το πρωί του Σαββάτου αναχώρησε τελικά από το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο «Άγιος Γεώργιος», το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά τον απόπλου του, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε και το πλοίο αφού περάσει τεχνικό έλεγχο θα του δοθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από τους 617 επιβάτες, ορισμένοι προωθήθηκαν την Παρασκευή, στον προορισμό τους, με το πλοίο «Ιεράπετρα», ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν για να αναχωρήσουν σήμερα, Σάββατο με το «Άγιος Γεώργιος».

Το πλοίο, πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Σίφνο-Μήλο-Κίμωλο-Φολέγανδρο-Σίκινο, Ίο και Θήρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης