Σύρραξη στη δίκη των βατραχανθρώπων του Λιμενικού

Κατηγορούνται για ρατσιστικά συνθήματα που φώναξαν ενώ παρήλαυναν την 25η Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

Αθήνα 

Σύρραξη στην αίθουσα του Ναυτοδικείου Πειραιά οδήγησε σε διακοπή της δίκης των 39 ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ρατσιστικά, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, συνθήματα που φώναζαν κατά τη διάρκεια της παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

Μετά από τις συνεχείς διακοπές και τις εντάσεις που σημειώνονταν ήδη από την έναρξη της δίκης, το πρωί της Παρασκευής η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν ένας από τους παρισταμένους στην ακροαματική διαδικασία άρχισε να χειρονομεί σε βάρος του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής κ. Κ. Ντάλτα απειλώντας τον με νοήματα και χειρονομίες.

Ο δικηγόρος είπε στο δικαστήριο ότι θα αναγκαστεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του αν δεν αποβληθεί από την αίθουσα. Αλλά ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να τον απομακρύνουν, όπως διέταξε το δικαστήριο, ο άγνωστος αντέδρασε βίαια και επιτέθηκε εναντίον του δικηγόρου με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και να απειληθεί γενική σύρραξη.

Τελικά ο άγνωστος εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση που δημιουργήθηκε κατάφερε να τραπεί σε φυγή. Το δικαστήριο αποφάσισε μετά από όλα αυτά να διακόψει τη συνεδρίασή του. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης