Συνελήφθη στην Αθήνα διωκόμενος από τις γαλλικές Αρχές

Στην Αθήνα, στον Κολωνό, συνελήφθη (30/5), από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις γαλλικές Αρχές για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την πλαστογραφία εγγράφων που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Η σύλληψή του ήταν απόρροια επιχειρησιακής δράσης με την ονομασία «op. BERBER», με αντικείμενο διερεύνησης τη δράση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας τουλάχιστον από το 2018 φέρεται πως δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων και στην παράνομη προώθηση μεταναστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πρώτη φάση της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2020, οδήγησε στη σύλληψη βασικών μελών του κυκλώματος, ενώ συλλέχθηκαν στοιχεία σχετικά με τη δράση συνεργού του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα.

Η επιχείρηση συνεχίστηκε σε δεύτερο στάδιο, όπου έπειτα από συνεργασία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με τις γαλλικές Αρχές και τη Europol, ταυτοποιήθηκε ο κατηγορούμενος και, κατόπιν συνεργασίας σε αστυνομικό και δικαστικό επίπεδο, εκδόθηκε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση υλοποιήθηκε με την ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων με τις γαλλικές αρχές και το European Migrant Smuggling Center της Europol , στο πλαίσιο δράσης του προγράμματος EMPACT, που αφορά στην καταπολέμηση της παράνομης προώθησης μεταναστών, που ηγείται η Ελλάδα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης