Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης της επιτροπής των ειδικών που θα πραγματοποιείται σήμερα με την συμμετοχή της υπουργού Παιδείας ανέμενεται να βρεθεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων η οποία, όπως διαμηνύει η κυβέρνηση, προβλέπεται να ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου. 

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα προκειμένου να «λυθεί» ο γρίφος του ανοίγματος των σχολείων.

Η επιτροπή είχε συνεδριάσει την προηγούμενη Τρίτη και δεν είχε λάβει κάποια τελική απόφαση, για το πότε θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία. Ωστόσο, είχε καθορίσει ως νέα ημερομηνία επανεξέτασης των δεδομένων τη σημερινή.

Πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, είχαν αναφέρει ότι η πλειονότητα των επιστημόνων είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων το συντομότερο δυνατόν, εφ' όσον όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

 Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, εξηγώντας πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας την τρέχουσα εβδομάδα, έχει να κάνει με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημέρα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης