Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων να τίθεται «στο τραπέζι». Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις θα αφορούν μια σειρά θεμάτων, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ και η μουσική στην εστίαση, η οποία μέχρι τώρα απαγορεύεται.

Θεωρείται πιθανή η παράταση κατά μία ώρα στο ωράριο κυκλοφορίας (1.00 ή 1.30), η άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, ενώ θα επιτρέπονται περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους και βαφτίσεις), πιθανότατα 200 αντί για 100 που ισχύει ως σήμερα.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών, καθώς θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Τα σενάρια για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων

  • Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους
  • Τέλος στα self tests
  • Ελεύθερη είσοδος σε κλειστούς χώρους (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος)

Υπερψηφίστηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό

Χθες, υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο για την κύρωση ΠΝΠ για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid-19 και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25.

Το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.339 νέα κρούσματα, 381 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν 30 νέοι θάνατοι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης