Συνάντηση Κεραμέως με εκπαιδευτικούς ΟΛΜΕ - Σάββατο 7 Νοεμβρίου οι εκλογές

Πολλά επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ συμμετείχαν η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, η Γενική Γραμματέας Σίσσυ Γκίκα, ενώ από την ΟΛΜΕ, ο Πρόεδρος Θεόδωρος Τσούχλος, ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Μαλαγάρης, ο Ειδικός Γραμματέας Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Νίκος Παπαχρήστος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ Ιωάννης Σαμοΐλης και Δημήτρης Ακτύπης.

Το κλίμα ήταν γενικά καλό  και συζητήθηκαν εκτενώς πολλά επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα, όπως οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι προσλήψεις και οι διορισμοί, τα ολιγομελή τμήματα και οι εννιάμηνες άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστους. 

Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα των εκλογών ανάδειξης αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και αποτέλεσε το μόνο σημείο έντασης μεταξύ των δύο μερών.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 με το ηλεκτρονικό σύστημα Ζευς. Από το υπουργείο υπογραμμίστηκε ότι με το σύστημα αυτό διεξήχθησαν και οι πρόσφατες πρυτανικές εκλογές σε έξι πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας «με απόλυτη επιτυχία και διαφάνεια».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης