Συμμορία νονών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τον εμπρησμό στο Χαϊδάρι

Καφέ Αίνιγμα φωτιά

Την μεγάλη επάνοδο των νονών της νύκτας που προσπαθούν να δημιουργήσουν πάλι το δικό τους «φέουδο» στα δυτικά προάστια, βλέπει η Ασφάλεια Αττικής πίσω από την ισχυρή έκρηξη βόμβας - στις 4.10 τα ξημερώματα της Τρίτης - στην καφετέρια «Αίνιγμα» στη συμβολή των οδών Λακωνίας και Καραϊσκάκη, στο Χαϊδάρι, η οποία ανήκει σε πρώην μεγαλοπαράγοντα της τοπικής ομάδας.

Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε προκλήθηκαν νέες εκρήξεις φιαλών υγραερίου, ώστε να υποστεί εκτεταμένες ζημιές και διπλανή καφετέρια, ενώ από τη θερμότητα έσπασαν τα τζάμια και σε τουλάχιστον 12 γειτονικά καταστήματα, με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να μοιάζει βομβαρδισμένη.

Η ανησυχία των αξιωματικών της ΕΛΑΣ είναι ότι μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος των 217 νονών την περασμένη άνοιξη, ο κόσμος τη νύχτας ανασυντάσσεται και ξαναχτυπά. Παράλληλα φυλακισμένοι νονοί φαίνεται να κρατούν ακόμη τα νήματα των κυκλωμάτων προστασίας και να εκβιάζουν μέσα από τα κελιά τους.

Πάντως στην δικογραφία της συγκεκριμένης υπόθεσης των 217 νονών δεν υπήρχαν αναφορές για εκβίαση του ιδιοκτήτη του καταστήματος που έγινε στόχος της βομβιστικής επίθεσης στο Χαϊδάρι. Αντιθέτως θύμα εκβιασμού - στην ίδια υπόθεση - φέρεται ότι ήταν ο ιδιοκτήτης διπλανής καφετέριας που υπέστη σημαντικές ζημιές από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε. Ακόμη θύματα εκβιασμών φέρονται ότι ήταν τουλάχιστον άλλοι τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων στον ίδιο δρόμο - στην οδό Καραϊσκάκη - του Χαϊδαρίου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαπιστώνουν ότι μετά την εξάρθρωση πέντε μεγάλων συμμοριών εκβιαστών, πριν από μερικούς μήνες, έχουν ήδη δημιουργηθεί νέες εγκληματικές οργανώσεις που προχωρούν σε βομβιστικές κα εμπρηστικές επιθέσεις. Της επίθεσης στην καφετέρια του Χαϊδαρίου, το ξημέρωμα της Κυριακής είχαν προηγηθεί εκρήξεις βομβών και εμπρησμοί σε εμπορικό κέντρο στην Γλυφάδα - στις 12 Οκτωβρίου 2011 - αλλά και σε λέσχη στην Καλλιθέα στις 15 Αυγούστου 2011, όπως κι άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Η καφετέρια που έγινε στόχος της βομβιστικής επίθεσης στο Χαϊδάρι ήταν μία από τις πιο παλιές της περιοχής και σύμφωνα με αναφορές αστυνομικών «ο ιδιοκτήτης της ποτέ δεν είχε μιλήσει για εκβίαση του και απειλές από ανθρώπους της νύχτας».

Αντιθέτως στη δικογραφία των 217 νονών της νύχτας είχαν υπάρξει αναλυτικά στοιχεία για εκβίαση του ιδιοκτήτη της διπλανής καφετέριας. Σε συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ ακουγόταν ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταστήματος να απολογείται σε νονό της νύκτας γιατί «ψαλίδισε τα λεφτά του και από πέντε τα έκανε τρία», μιλώντας προφανώς για χρήματα που καταβάλλονταν για προστασία του καταστήματος του.

Πάντως ο 53χρονος ιδιοκτήτης αυτής της καφετέριας κλήθηκε να καταθέσει στις 19 Ιουλίου 2011 στον ανακριτή κ. Ιωάννη Μαλλούχο, ο οποίος ερευνά την δράση των 217 νονών της νύκτας και αρνήθηκε ότι έπεφτε θύμα εκβιασμού. Οταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή αν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με μέλη των συμμοριών των δυτικών προαστίων υποστήριξε - πιθανόν υπό το φόβο των αντιποίνων - ότι «όλοι αυτοί έρχονταν στο κατάστημά μου μόνο για καφέ».

Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο η βομβιστική επίθεση να σχετίζεται με οικονομικές συναλλαγές του επιχειρηματία αλλά και με υπόθεση καταγγελομένων δοσοληψιών του με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης