Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ευαγγελισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού» από εργαζόμενους στο νοσοκομείο, κατά των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, αλλά και της ανεπάρκειας σε υλικά και εξοπλισμό, την ώρα που «ο όγκος εργασίας τους έχει αυξηθεί σε σημείο επικίνδυνο, με απλήρωτες εφημερίες αλλά και τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται πως μόνο τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο η προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία αυξήθηκε περίπου 20% χωρίς να υπολογίζονται οι απλές επισκέψεις για συνταγογράφηση λόγω της αναστολής λειτουργίας των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.  υποστηρίζουν

Όπως επισημαίνουν, "λόγω των ελλείψεων προσωπικού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε τα επείγοντα χειρουργεία στην ώρα τους και αναρωτιούνται: Μήπως πρέπει το προσωπικό να στήσει αντίσκηνο στο νοσοκομείο για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση ιδιωτικά συμφέροντα;" «Το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της χώρας έχει μετατραπεί σε ένα γιγαντιαίο κέντρο υγείας» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων.

Χαρακτηρίζουν βάρβαρο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο δημόσιο και συμπληρώνουν ότι αυτό συνεπάγεται επί της ουσίας διαθεσιμότητα και απολύσεις. «Με τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν προωθείται το κλείσιμο κι άλλων δομών υγείας (Κ.Υ. νοσοκομεία επαρχίας, ψυχιατρικά κλπ) ενώ κινδυνεύουν ακόμα και όσες λειψές υπηρεσίες απέμειναν στα δημόσια νοσοκομεία», υποστηρίζουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης