Συγγνώμη λάθος λέει η ΔΕΗ για το κόψιμο του ρεύματος στο Ασυλο Ανιάτων

άσυλο ανιάτων

Μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο διευθυντής του γραφείου του Κώστας Μπούρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ για το θέμα που προέκυψε με το κόψιμο του ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη επειδή δεν έχει πληρωθεί το «χαράτσι».

Ο Αρθούρος Ζερβός έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις, λέγοντας πως η διακοπή έγινε από λάθος, επειδή ο λογαριασμός φαινόταν σε όνομα ιδιώτη και αμέσως η ΔΕΗ απεκατέστησε το ρεύμα στο Άσυλο.

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, είχε, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ανακοίνωσή της, νωρίτερα, η ΔΕΗ παραδέχτηκε ότι έκοψε το ρεύμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός παροχής αφορούσε το Άσυλο, καθώς ήταν δηλωμένος σε όνομα ιδιώτη, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Μόλις ενημερώθηκε ότι η παροχή ανήκει σε ίδρυμα, αποκατάστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα την ηλεκτροδότηση.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ζητά επίσης συγγνώμη «για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε» και υπενθυμίζει την αναγκαιότητα για υπεύθυνη ενημέρωση των υπηρεσιών της από τους καταναλωτές, ειδικά όταν οι δραστηριότητές τους έχουν κοινωφελή χαρακτήρα.

Νωρίτερα η διοίκηση του Ασύλου κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού», ύψους 600 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης