Στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας οι Έλληνες

Η αποδόμηση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων οδηγεί τμήματα της κοινωνίας, που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την επιλογή τους, ξανά στις ασφαλιστικές εταιρείες. Ως εκ τούτου η κατά 2,5% αύξηση της παραγωγής που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο θεωρείται σαφής ένδειξη των νέων τάσεων.

Μάλιστα, ο κλάδος υγείας συνεχίζει να αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς -«τρέχει» με 25,9%- επιβεβαιώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, αυξάνεται κατά 7,6% η παραγωγή ασφαλίστρων συνδεδεμένων με επενδύσεις και μειώνεται η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου διαχείρισης ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων κατά 2,1%, γεγονός που αποδίδεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι κλάδοι κατά ζημιών συνεχίζουν σχεδόν στην πλειοψηφία τους να συρρικνώνονται.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 59 ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,6% της παραγωγής ασφαλίστρων του 2013 η παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων ζωής ανήλθε στα 421,05 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 2,5% έναντι του 2013 και των ασφαλίσεων κατά ζημιών που ανήλθε στα 565,22 εκατ. ευρώ σημειώνοντας κάμψη κατά 5,7%.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΑΕΕ παρατηρείται αύξηση της παραγωγής σε όλους τους κλάδους εκτός από τον κλάδο διαχείρισης ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης