Στις 15 Μαίου ανοίγουν και οι οργανωμένες παραλίες

Στις 15 Μαΐου ανοίγουν όλες οι οργανωμένς παραλίες. Αυτό προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδης. Για δε την Εστίαση,ο γ.γ. Εμπορίου υπενθύμισε ότι ανοίγουν μόνο οι υπαίθριοι χώροι χωρίς μουσική, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και προστασία.

Σημείωσε, δε, ότι οι ειδικοί πιστεύουν πως όταν υπάρχει μουσική σε έναν χώρο, τότε οι πελάτες αναγκάζονται να αυξάνουν την ένταση της φωνής τους με αποτέλεσμα να διασπείρονται σταγονίδια στον αέρα.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει επίσης ισχυρή σύσταση όταν καθόμαστε σε χώρο εστίασης να φοράμε μάσκα όταν δεν καταναλώνουμε φαγητό.

Σε ό,τι αφορά τα κασταστήματα εστίασης στα εμπορικά κέντρα, ανέφερε ότι θα λειτουργούν επί του παρόντος, μέχρι τις 15 Μαΐου, μόνο με delivery και take away.

Σχετικά μετα τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, δήλωσε ότι λειτουργούν μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα είναι ανοιχτά και για όσους δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο αρκεί να λειτουργούν σε υπαίθριο χώρο.

Τέλος για τα sms, διευκρίνισε ότι η σχετική απόφαση ισχύει μέχρι τις 14 Μαΐου και αναμένεται να εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την περίοδο μετά τις 15 Μαΐου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης