Στις θέσεις τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης

Αρειος Πάγος

Γραπτές εξηγήσεις έδωσαν στον αντεισαγγελέα Φώτη Μακρή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης και όπως όλα δείχνουν, το θέμα που προκλήθηκε από την επιστολή παραίτησής τους, βαίνει προς εκτόνωση και αμφότεροι παραμένουν στις θέσεις τους.

Προηγήθηκαν συναντήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών με τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, και τον κ. Μακρή που έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα.

«Δώσαμε ένα υπόμνημα στον κ. Μακρή και έχουμε εκθέσει ό,τι έπρεπε να έχουμε εκθέσει... και απερχόμεθα», δήλωσε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Πεπόνης. Όπως είπε, το υπόμνημα είναι αποκαλυπτικό και διαφωτιστικό αρκούντος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πως οι εισαγγελείς δεν εκλιπαρούν βοήθεια, αλλά την απαιτούν, και αντλούν τη δύναμη εκ του νόμου.

Οι δύο οικονομικοί αντιεισαγγελείς Εφετών αναφέρουν μεταξύ των άλλων στο δισέλιδο υπόμνημά τους:

Δεν θα εκτραπούμε  από τον προ εκτιθέμενο ουσιώδη πυρήνα της ενέργειάς μας και δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο, δυστυχώς, στη νεοελληνική πραγματικότητα. Δεν έχει νόημα άλλωστε να επικεντρωθούμε και να εστιάσουμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει. Ουδόλως όμως μας επηρεάζει στην υπηρεσιακή μας αποστολή, αγνοώντας παράλληλα και παραγνωρίζοντας εκείνο το οποίο δεν μας επηρεάζει απλώς, αλλά, κυριολεκτικά,  μας εξοντώνει και μας καταργεί.

Ερωτηθείς τέλος, αν παραμένουν στη θέση τους, ο κ. Πεπόνης απάντησε ότι «στη θέση μας, μας όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και εξακολουθούμε ασκώντες τα καθήκοντά μας». «Συνεχίζουμε στις επάλξεις μας και έκαστος εφ ω ετάχθη», συμπλήρωσε ο κ. Μουζακίτης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Naftemporiki και Βήμα

Δείτε επίσης