Στη Λαμία ισχυρή χιονόπτωση

Λαμία-χιονόπτωση

Στη Λαμία έχουμε ισχυρές χιονοπτώσεις με το χιόνι στο κέντρο της πόλης να ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Όλη τη νύχτα χιόνιζε, χωρίς όμως να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα. Λίγο πριν από τις 7 το πρωί το φαινόμενο γενικεύτηκε με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. 

Στη βόρεια πλευρά της πόλης η χιονόπτωση είναι περισσότερο έντονη, ενώ στην εθνική οδό τα μηχανήματα δίνουν μάχη για να την κρατήσουν ανοιχτή. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά η κυκλοφορία γίνεται με μεγάλη δυσκολία. 

Το κύμα του χιονιά επεκτείνεται στην εθνική οδό, από τα διόδια της Αγίας Τριάδας στο 195 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας μέχρι τα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, στο 260 χλμ της εθνικής οδού. Ο δρόμος παραμένει ανοικτός και τα μηχανήματα ρίχνουν συνέχεια αλάτι, παρά το γεγονός ότι η χιονόπτωση συνεχίζεται σε έντονο ρυθμό. 

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των φορτηγών. Στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο προς την Αθήνα δεν έχουν σημειωθεί μεγάλα προβλήματα. Γύρω από τη Λαμία, η συγκοινωνία εξελίσσεται με μεγάλη δυσκολία και στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο με αλυσίδες. 

Μέσα στην πόλη τα μηχανήματα του δήμου συντηρούν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες, ενώ τα μέσα μεταφοράς κυκλοφορούν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και εκεί που έχουν εξασφαλιστεί προσβάσεις. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε όλο τον νομό. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης