Στην Ευελπίδων η πρώην σύζυγός του Λύτρα-Αναζητείται για να συλληφθεί ο ποινικολόγος

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η οποία συνελήφθη μετά από μηνύση που υπέβαλε σε βάρος της η σύζυγος του ποινικολόγου Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Σύμφωνα με την μήνυση η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα κατηγορείται για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο, καθώς το βράδυ της Τρίτης πήγε στο σπίτι που μένει η κυρία Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα με εκείνη να ενεργοποιεί το panic button.

Στα δικαστήρια βρίσκεται και ο δικηγόρος της σύζυγου του Απόστολου Λύτρα, Θέμης Σοφός, προκειμένου να υποβάλειο αίτημα στην ανακρίτρια για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων σε βάρος του ποινικολόγου με προφυλάκιση καθώς η κυρία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση και κατά αυτού.

«Στείλε τα λεφτά και τα ρούχα»

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι ο Απόστολος Λύτρας της έστειλε απειλητικό μήνυμα στο οποίο κατά πληροφορίες της έγραφε «στείλε τα λεφτά και τα ρούχα». Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της, Θέμης Σοφός, η κυρία Πολυζωγοπούλου είχε ενταχθεί χωρίς τη συναίνεσή της σε ένα viber group, στο οποίο εστάλησαν «μηνύματα που έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων που θέλει να ασκήσει πιέσεις στη Σοφία»

Η μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα υποβλήθηκε για παραβίαση δικαστικής εντολής (σ.σ. στον ποινικολόγο έχει υποβληθεί ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του) γιατί η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι της έστειλε απειλητικό μήνυμα μετα από όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στον Γέρακα. Η μήνυση αφορά παραβίαση των περιοριστικών όρων, τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Μετα την υποβολή μήνυσης και τον σχηματισμό δικογραφίας, αστυνομικοί αναζήτησαν τον Απόστολο Λύτρα στον χώρο που είχε δηλώσει ότι θα βρίσκεται (σ.σ. στο σπίτι της πρώην συζύγου του), αλλά δεν τον βρήκαν εκεί, ενώ ταυτόχρονα δεν απαντάει στα τηλεφωνήματα που του γίνονται. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Λύτρας αναμένεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης.ο.

Δεν παραβιάστηκε κανένας περιοριστικός όρος, υποστηρίζει ο δικηγόρος του Λύτρα

Από την πλευρά του ο ο συνήγορος του ποινικολόγου Πέτρος Πανταζής υποστήριξε ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον Απόστολο Λύτρα καθώς και ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα της πρώην συζύγου του και δικηγόρου

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε στο Action24.

«Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση» επέμεινε.

Όπως συμπλήρωσε «ο κ. Λύτρας δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο, δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, αυτά είναι αστειοτητες και το μόνο που έγινε ήταν μια προσπάθεια να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα».

«Ό,τι και να έγινε οι περιοριστικοί όροι δεν παραβιάστηκαν. Για να μην συναναστραφεί και πλησιάσει τη σύζυγό του έστειλε ανθρώπους για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα, έπρεπε να πάρει τα ρούχα του, εκεί ήταν το σπίτι του» κατέληξε ο κ. Πανταζής.

Tο περιστατικό που προκάλεσε την ενεργοποίηση του panic button

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης επικράτησε αναστάτωση στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα όταν ενεργοποιηθηκε το κουμπί πανικού της 37χρονης δικηγόρου από την ίδια. Ο συναγερμός σήμανε στο Κέντρο της ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 20:00 με αποτέλεσμα να φτάσουν άμεσα τρία περιπολικά της Άμεσης Δράσης και ο σκοπός του σπιτιού.

Οπως διαπιστώθηκε στο σπίτι είχαν φτάσει η πρώην σύζυγος Λύτρα μαζί με τη μεγάλη τους κόρη και έναν δικηγόρο και προσπάθησαν να μπουν στην οικία. Στο μπαλκόνι βγήκε ο πατέρας της Πολυζωγοπούλου και στη συνέχεια προκλήθηκε μεγάλη ένταση, καθώς εμφανίστηκε και η δικηγόρος, η οποία ενεργοποίησε το κουμπί πανικού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχασε τις αισθήσεις της.

Λίγο αργότερα έφτασε η αστυνομία και τους πήγε όλους στο τμήμα όπου υποβλήθηκαν οι μηνύσεις της Πολυζωγοπούλου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης